بسیاری از مشتریان ما در بدو کار مخمل پاشی تمایل به ساخت یا تهیه سیستم اتوماتیک دارند که هم سرعت کار بالا رود و هم هزینه های جاری و هزینه های سرباره به حداقل برسد و با نصب یک خط تولید بتوانند روزانه مقدار زیادی از محصول مورد نظر را روانه بازار نمایند. در نظر اول این ایده خیلی خوبی است ولی باید تمامی جوانب مد نظر گرفته شود.
در اینجا نکات زیادی قابل بحث است:
اولا خط تولید مورد نیاز دقیقا به نوع محصول بستگی دارد یعنی نمیشود یک خط تولید اتوماسیون را ساخت و انتظار داشت که تمامی موارد مخمل پاشی را جوابگو باشد. مثلا اگر هدف چاپ روی پارچه است باید یک خط کانوایر مسطح باشد که پارچه روی آن پهن یا چسبیده شود. ولی اگر مثلا محصول یک جسم سه بعدی مانند کاکتوس مخملی است کلا موضوع فرق خواهد کرد.
پس اشکال اول این است که خط تولید شما فقط برای یک محصول کارایی دارد در حالی که کارایی مخمل پاش دستی بسیار وسیع تر است.
دومین موردی که باید مد نظر گرفته شود انتخاب چسب است که قبلا هم روی جنس چسب و نحوه چسب زنی تاکید شده بود. در سیستم مخمل پاشی دستی شما بعد از مخمل پاشی روی کار، آنرا برداشته و در جایی انبار میکنید تا چسب آن خشک شود اما در سیستم پیوسته اتوماتیک باید چسبی انتخاب شود که خیلی سریع خشک شود.
مثلا چسب یو وی که پس از اجرا زیر لامپ ماورابنفش رفته و بلافاصله خشک میشود و یا چسبهایی که با حرارت خشک یا پخت میشوند که زمان اتمام کار را کاهش میدهد.
موضوع دیگر امکان جذب محصول تولیدی از طرف بازار است یعنی باید بین عرضه و تقاضا تناسب وجود داشته باشد اگر یک سرمایه گذاری سنگین انجام میشود باید بازگشت آن هم توجیه پذیر باشد.
علاوه بر هزینه زیاد خط تولید باید زمان ساخت دستگاه های مربوطه را هم درنظر داشت که این خود به معنای هزینه های پنهان تلقی میگردد.